5 IDEJ, KAKO IZKORISTITI POLETNE DNI

14. 08. 2020Poletni dnevi so v polnem zamahu, nekateri so se pravkar vrnili z letnega dopusta, drugi svojega še nestrpno pričakujejo, sončno vreme brez oblačka ter topli poletni večeri pa kar kličejo po druženju v naravi. 🙂

Že veš, kako boš izkoristil letošnje poletje?

 

  • Enodnevni izlet na obalo 

Klasika, vendar še vedno najboljša izbira za nepozabno popoldne, polno vodne zabave in osvežitve katero v vročih poletnih dneh potrebujemo vsi. Spakiraj največjo brisačo, kopalke in velik klobuk, s sabo pa ne pozabi niti ohlajene pijače in slastnega sendviča, ki ti bo potešil lakoto po plavanju. Si pripravljen?

 

  • Opazovanje nočnega neba

Topli poletni večeri so prava priložnost, da opazujete zvezde in s pogledom ujamete najlepše utrinke. S teleskopom ali brez, prijeten večer in romantika, vam v nobenem primeru ne uideta.

 

  • Pripravite svoj sladoled in sadne koktejle

Pripravite prav posebno druženje – z družino, prijatelji ali pa povabite kar vse. Naj bo popoldne obarvano s pripravo slastnih domačih sladoledov in sadnih koktejlov. Na spletu obstaja ogromno receptov, katere lahko preizkušate in z okusi preprosto – eksperimentirate. Pri pripravi sladoleda ali mešanih sokov vam lahko pomagajo tudi najmlajši, ki bodo nad sladkimi poslasticami gotovo še posebej navdušeni.

 

  • Raziščite nove kraje

Prosti dnevi so kot nalašč za raziskovanje novih krajev. Obiščite neraziskane konce Slovenije, poskusite najznačilnejšo kulinariko posamezne regije, osvojite nove vrhove, se ohladite ob bližnji reki ali jezeru ter navežite nova prijateljstva. 

 

  • Piknik v naravi

Ni poletja brez dobrega piknika in slastnih jedi z žara. Okusne mesne jedi iz AVE ponudbe pripravite na domačem žaru in jih postrezite na vrtu. Slastne jedi lahko spravite v posode, s sabo spakirate veliko odejo in pijačo ter si pripravite pravi piknik v naravi na bližnjem travniku ali vzpetini.